FASE 1: CHIPTUNING

Fase 1 van chiptuning bestaat uit het afstellen van het motormanagement. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de prestaties, de flexibiliteit en veel meer rijplezier. Tijdens chip tuning passen we verschillende parameters in het motormanagement aan. In dit stadium blijven alle motorparameterwaarden binnen de door de fabrikant vastgestelde veiligheidsnormen.
Door de brandstof, zuurstof en ontsteking aan te passen, zal uw motor meer vermogen leveren. Het is echter belangrijk dat het lucht/brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft.

Door middel van datalogging tijdens het softwarematige afstellingsproces meten we de AFR-verhouding, turbo, ontsteking en temperaturen. Het gegevenslogboek is nodig om na te gaan of deze waarden veilig zijn ingesteld. Indien gewenst is een prestatiemeting op onze dyno beschikbaar.
Lees hier meer over wat chiptuning is en over onze chiptuning methodes.

1

FASE 2: CHIPTUNING + PERFORMANCE ONDERDELEN

Op zoek naar meer vermogen op een betrouwbare manier? Dan hebben we een fase 2 tuning voor je. Na deze tuning hebben wij een aantal elementen geoptimaliseerd die de efficiëntie van de motor verhogen. In de meeste gevallen gaat het om de installatie van een inlaat- en uitlaatsysteem.
Onze fase 2-projecten zijn maatwerk en daarom kunnen de vermogensonderdelen per project verschillen. Voorbeeld van onze stage 2 tuning: aangepaste motorsoftware chiptuning + luchtfilter + Milltek sportuitlaat + sportkatalysator + grotere Forge intercooler.
Het idee achter onze stage 2 tuning is om meer lucht naar de motor te laten stromen, wat uiteindelijk resulteert in een extra vermogenstoename. Dat doen we door een sportluchtfilter of een andere luchtinlaat te installeren. Andere voordelen zijn een sportiever geluid en een betere gasrespons.

2

STAP 3: CHIPTUNING + GEAVANCEERD
SETTINGS

We doen een stage 3 tune voor mensen die nog meer vermogen willen dan met een stage 1 of 2 tune. Onderdelen die we vervangen zijn de intercooler en de turbo. Voorbeeld stage 3: aangepaste motor software (chip tuning) + lucht filter + Akrapovic sport uitlaat + sport katalysator + grotere Forge intercooler + grotere turbo.
Door gebruik te maken van een grotere turbo en intercooler, is het mogelijk om nog meer koele lucht naar de motor te laten stromen. Dit leidt tot aanzienlijk meer vermogen dan bij fase 1 of 2 tuning.

3

PASSIE
VOOR TUNING

LEVERANCIERS VAN STROOMONDERDELEN

GERELATEERDE TUNING ARTIKELEN

BMW Z4 GT3 op maat

BMW Z4 GT3 op maat

BMW Z4 GT3 op maat

BMW Z4 GT3 op maat

BMW Z4 GT3 op maat

BMW Z4 GT3 op maat

Heeft u vragen of wilt u een spannend project met ons starten?